Bærekraftig, miljøvennlig emballasje som er komposterbare og resirkulerbare. Løsfyll og luftputer for beskyttende emballasjesystemer.

Reduser pakkekostnadene med miljøvennlig emballasje

Komposterbar miljøvennlig emballasjeGjennom produktinnovasjon og 25+ års erfaring innen vårt felt, er vi eksperter på å hjelpe kunder med å redusere pakkekostnadene gjennom bærekraftig emballasje. Våre produkter er enten nedbrytbare eller resirkulerte.

Engelsk kvalitetsdesign og produksjon

Greenlight Packaging står for kvalitet og innovasjon. Våre patenterte systemer er designet og produsert i Storbritannia for å garantere optimal pålitelighet og trygghet for våre kunder.

Forbedrer miljøytelsen

Greenlight er prisvinnende ledere innen utvikling av bærekraftig, miljøvennlig og biologisk nedbrytbar emballasje. Innen resirkulering hjelper vi bedrifter med å eliminere engangsplast gjennom innovativ produktdesign og bruk av bærekraftige materialer.

Papir eller plast?

Hva er mest miljøvennlig av papir og plast?

Papir eller plast for beskyttende emballasje?

Økende interesse for miljøvennlige materialer har ført til en debatt mellom papir og plastemballasje. Papir blir ofte hyllet som lett resirkulerbart, mens plast er kjent for sine lette og holdbare egenskaper. Men hvilket materiale kommer ut på topp totalt sett?

Hvordan er papirproduksjon sammenlignet med plast?

Environment Agency (Storbritannia) rapporterer at papir må gjenbrukes minst tre ganger for å oppheve dets høyere klimaoppvarmingspotensial, sammenlignet med plast. Dette faktum reiser spørsmålet, hva gjør papirets klimaavtrykk større?

For det første tar det mer enn fire ganger så mye energi å produsere en papirpose som det gjør å produsere en plastpose, ifølge en rapport bestilt av den nordirske forsamlingen. Du kan bare forestille deg hva forskjellen ville være for å produsere materialtunge tomromsfyllinger i papir, sammenlignet med luftputer laget av 99 % luft.

Det er også problemet med giftig avfall og luftforurensning.
Papirproduksjon frigjør en høyere konsentrasjon av giftige kjemikalier enn å lage tynn plast, melder BBC. Totalt genererer papirproduksjon 70 % mer luft og 50 ganger mer vannforurensning enn tilsvarende mengde plast.

Til slutt må kildemateriale vurderes. Papir blir ofte hyllet for å være laget av fornybare ressurser (trær) og ikke olje eller gass. Å kutte trær i en akselererende hastighet forårsaker imidlertid avskoging, noe som introduserer en mengde problemer som tap av dyrelivshabitat. I mellomtiden lages tynn plastfilm vanligvis av biprodukter fra oljeraffinering, og bruker opp det som er igjen fra drivstoffindustrien.

«Forskjellen er enda sterkere når det kommer til tomromsfylling.
Papir er mye tyngre og bruker omtrent 5 ganger så mye materiale for å fylle samme plass som Opus™ luftputer.»

Hvordan er luftputer mer økonomiske enn tomromsfylling i papir?

miljøvennlig emballasje VS papirRådet for miljøkunnskap anslår at én lastebil med plastbærere kunne fraktet like mange sekker som sju lastebiler fylt med papirbærere. Det er fordi papirposer veier mer enn plastposer. Som et resultat øker utslipp fra kjøretøy og drivstofforbruk etter hvert som vekten av forsendelser øker.

Forskjellen er enda sterkere når det kommer til tomromsfylling. Papir er mye tyngre og bruker omtrent 5 ganger så mye materiale for å fylle samme plass som Opus™ luftputer. Dette bidrar sterkt til den allerede høyere klimapåvirkningen av papiremballasje.

Selvfølgelig kommer plast ikke uten problemer. Virgin plast er mye kritisert for sin relativt lave gjenvinningsgrad, som er et spesielt akutt problem med materialer som polystyren. Som en løsning har Greenlight utviklet en unik blanding for Opus™ luftputer, som inneholder minst 50 % resirkulerte materialer. Greenlight tilbyr også en biologisk nedbrytbar serie eller luftputer .

Produkter innen bærekraftig og miljøvennlig emballasje

Nedbrytbar løsfyll i mange ulike farger. Komposterbar og resirkulert film. Forhåndsoppblåste luftputer, samt Opus Air – det eneste luftputeinnpakningssystemet designet for å fungere spesielt med biologisk nedbrytbare og resirkulerte filmer.